ONS OSMOSE SYSTEEM
Veiligheid glazenwasser
Vanwege de lange telescoopsteel kan de glazenwasser gewoon op de grond blijven staan. Dit is veiliger en er is geen sprake van valgevaar wat wel het geval is als hij op de ladder zou staan.
Een ander voordeel is dat de ramen uiteindelijk schoner zijn en langer schoon blijven in tegenstelling tot de traditionele manier van glasbewassing.
Wat is het verschil tussen osmosewater en gewoon kraanwater?
In normaal kraan- en regenwater zitten mineralen, zouten, kalk en bacteriën opgelost. Deze resten verdampen niet mee en blijven achter op uw ramen. Als het geregend heeft en het water is opgedroogd, dan ziet u de bekende kringetjes op uw raam.
Osmosewater is water waar alles uit gefilterd is. Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd, “puur” of “schoon” water genoemd. Gedemineraliseerd water wordt ook toegepast in niet-onderhoudsvrije accu’s. Dit pure water laat geen residu op uw ramen achter, simpelweg omdat alles eruit gefilterd is. Verdampt osmosewater laat dus niets achter. Uw raam droogt op zonder druppels of strepen.
Proces
1. Kiemdodende ultraviolette straling
UVGI is een desinfecteermethode die gebruik maakt van ultraviolet licht met voldoende korte golflengte dat micro-organismes in het water doodt. In waterbehandelingssystemen is dit zeer effectief tegen bijv. de ‘Legionella Bacterie’.
2. Laag niveau ozonisatie
Ozonisatie is een desinfectie methode met ozon. Ozon is een gas met sterke oxiderende eigenschappen voor het vernietigen van een hele reeks Pathogenen en Prions. Dit voorkomt het ontstaan van een bio-film en verlengt de levensduur van de filter.
3. Carbonfilter
Carbonfilters verwijderen chloor, bezinksel en vluchtige organische verbindingen van water. Wanneer deze niet verwijderd worden kunnen ze de omgekeerde osmosefilter beschadigen. Actieve koolstof neutraliseert het ozongas na verwijdering.
4. 5-micron sediment filter
Deze micron filters verwijderen vaste deeltjes die groter zijn dan 0.005 mm. Dit verzekert de werking van de omgekeerde osmose filter.
5. Waterverzachter
Om calcium en magnesium ionen om te zetten in zout-ionen wordt een uitwisselingshars gebruikt. Hoewel dit proces het aantal TDS (totaal opgeloste deeltjes) niet verlaagt, vermindert het wel de schade aan de omgekeerde osmose filter en voorkomt het dat kalk kan neerslaan op de filter. Dit type hars wordt gegenereerd met een zoutoplossing.
6. Omgekeerde osmose
In dit finaal stadium wordt water onder druk door een semi-doorlatend membraam (omgekeerde osmose filter) geperst. Hierdoor wordt tot 99% van de opgeloste vaste stoffen verwijderd, zelfs in gebieden met zéér hard water. Om een optimale werking te verzekeren moeten de membranen regelmatig gecontroleerd worden.
7. De-ionisatie filter
Twee types van ionen uitwisselingsharsen worden gebruikt om de overgebleven laatste ionen om te zetten in waterstof en hydroxide (een gelijkaardige vorm van zuurstof) om ons exact te geven wat we willen, 'puur' H2O.
Copyright © Alle rechten voorbehouden